De afgelopen weken volgde ik een online cursus over de toepassing van soundhealing bij het balanceren van het autonome zenuwstelsel.

Veel mensen die ik in mijn praktijk zie hebben een disbalans in het parasympatische en sympathische zenuwstelsel, de twee regelsystemen van het autonome zenuwstelsel.

Een verhoogd sympathisch zenuwstelsel zorgt voor klachten als burn-out, angst, hoge bloeddruk, slecht slapen en paniekaanvallen.

Een verhoogd parasympatisch zenuwstelsel zorgt voor klachten als depressie, chronische vermoeidheid, gewichtsverlies en lage bloeddruk.

Met behulp van een hartslagmeter en app kan onderzocht worden of er een disbalans is in het parasympatische en sympathische zenuwstelsel. Vervolgens volgt een nauwkeurig afgestemde soundhealing sessie met o.a. klankschalen en stemvorken. De geluidsgolven van de instrumenten zorgen ervoor dat onze hersenen alfa of thèta golven beginnen te produceren. Dit zorgt er weer voor dat je in een ontspannen of diepere staat van meditatie terecht komt en er weer balans ontstaat in het autonome zenuwstelsel.
Na de sessie volgt nogmaals een meting om te bepalen wat het effect van de behandeling is geweest en worden er oefeningen meegegeven voor thuis.

Wil je ook eens komen ervaren wat soundhealing kan doen? Je bent van harte welkom!

In je Kern | Tel: 06-38175802 | info@injekern.nl